Зараз розглядаються поліцією всі версії / фото УНІАН

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявляє, що серед версій руйнування будинку на Позняках розглядаються, зокрема, як вибух газу, так і вибухового пристрою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам на місці події.

«Зараз розглядаються поліцією всі версії. Вибух стався попередньо на 6,7,8 поверхах. Внаслідок вибуху зруйновані маршеві східцеві проходи між 5 і 8 поверхами», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВибух на Позняках: Кличко назвав дві можливі причини події

Чечоткін додав, що поліція розглядає всі можливі версії — «в тому числі і вибух газу, в тому числі і вибух невідомого вибухового пристрою, є і багато інших версій».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 у Дарницькому районі Києва стався вибух попередньо газоповітряної суміші в дев’ятиповерховому житловому будинку за адресою вул. Соломії Крушельницької, 1/5. Внаслідок вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4, 5, 6, 7 та 8 поверхів.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про двох загиблих внаслідок вибуху. За даними поліції, одна людина загинула, деблокували трьох, пошуки ще трьох тривають, евакуйовано 21 людину. Кличко заявив, що розглядаються дві версії вибуху – або вибух газу, або вибухівки.

На місце події прибув секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, який заявив, що президента Володимира Зеленського поінформовано про вибух.