Правоохоронці затримали агента 6 травня / фото: СБУ

Служба безпеки України затримала агента Федеральної служби безпеки Російської Федерації, який збирав відомості про сучасні ракетні комплекси України для передачі російським спецслужбам.

Читайте такожСправа генерал-майора Шайтанова: СБУ затримала ще одного фігуранта з арсеналом зброї (фото)

Як йдеться у повідомленні СБУ, контррозвідники запобігли черговій спробі російських спецслужб отримати таємну інформацію про перспективні вітчизняні військові розробки у ракетобудівній галузі.

Зокрема, співробітники СБУ встановили, що житель Луганщини за завданням російської спецслужби встановив контакти з військовослужбовцями Збройних сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил, які мали доступ до відповідної документації. За передачу відомостей, що цікавлять російську сторону, агент запропонував військовим матеріальну винагороду, про що вони повідомили українську спецслужбу.

фото: СБУ

Правоохоронці затримали агента 6 травня під час спроби передачі месенджером представникам ФСБ РФ секретної технічної документації щодо сучасного ракетного комплексу.

За висновками експертів, інформація, яка мала потрапити російській спецслужбі, містить відомості, що становлять державну таємницю України. Їх розголошення могло завдати істотної шкоди обороноздатності держави.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання агенту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, контррозвідники СБУ затримали жителя Миколаївської області, який намагався передати ФСБ РФ секретні дані про технічні розробки суднобудівного підприємства.