Хворим на коронавірус витрати не покриватимуть комрційні компанії / фото УНІАН

Розраховувати на отримання страхових виплат при захворюванні на коронавірус українці, які підписали договори медичного страхування зі страховими компаніями, починаючи із 11 березня 2020 року не можуть через надання ВООЗ Covid-19 статусу пандемії. 

Читайте такожЧи можна застрахуватися від коронавірусу в Україні: що говорять спеціалістиПро це повідомляє Delo.ua.

«Ситуація, що склалася зараз, а саме надання хворобі статусу пандемії, віднесена у договорах страхування до винятків, і може стати підґрунтям для часткової або повної відмови у страховій виплаті», – заявили у компанії ПЗУ Україна.

Відео дня

Зазначимо, раніше у страхових компаніях заявляли, що програми медичного страхування будуть покривати Covid-19  так само як і всі інші вірусні захворювання, але зараз свого клієнта страхові компанії ведуть доти, доки його не відправили здавати тест на коронавірус.

«Звертаємо увагу, що до моменту, доки лікарем (швидкої допомоги, сімейним, терапевтом, ін.) прийнято рішення про направлення застрахованої особи для проведення тесту на коронавірусну інфекцію, випадок вважається страховим і супроводжується медичним асистансом в штатному режимі, в рамках умов договору страхування», – зазначив начальник відділу продукт-менеджменту і методології Департаменту особистого страхування СК «ARX» Андрій Басараб.

У випадку негативного результату на Covid-19  клієнт страхової компанії може знову звернутися у СК і розраховувати на покриття своїх витрат на лікування.

Загалом, у СК зазначили, що схема надання допомоги при симптомах ГРВІ залишається незмінною і надається в звичайному порядку.

Попри це, комерційна швидка допомога виїжджає тільки у випадках не епідеміологічного анамнезу.

Комерційні клініки, згідно з актуальними протоколами МОЗ, не мають права опікуватися госпіталізацією хворих з COVID-19, або хворих з позитивним епідеміологічним анамнезом.

Лікування та діагностика симптомів коронавірусу проводиться виключно уповноваженими державними клініками, згідно із розпорядженням МОЗ. Координувати і надавати рекомендації пацієнту має сімейний лікар.

Раніше УНІАН повідомляв, що українцям роз'яснили особливості страхового захисту на період пандемії коронавірусу.

Читайте також: