Родинам медиків, які померли через СOVID-19, передбачені виплати до 1,5 млн грн / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що медикам, які втратили працездатність внаслідок захворювання на СOVID-19, передбачено виплати до 630 тис. грн, а родинам медиків, які померли, виплати до 1,5 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов повідомив на онлайн-брифінгу.

Читайте такожЯк отримати компенсацію у разі ізоляції від COVID-19: роз'яснення Фонду соцстрахування

Відео дня

«Урядом було ухвалено рішення про виділення додаткових коштів до Фонду соціального страхування, ця сума коштів складала 2,278 млрд грн, в тому числі ці кошти були передбачені для виплати медичним працівникам, які захворіли на СOVID-19», - сказав він.

Крім цього, за словами Степанова, СOVID-19 внесено до переліку професійних хвороб.

«Якщо ми говоримо про конкретні виплати, то якщо є професійне захворювання медичного працівника на СOVID-19, то виплати становитимуть до 630 тис. грн в залежності від ступеня втрати працездатності або від встановленої медпрацівнику групи інвалідності. Також передбачені кошти, які виплачуються сім’ям медиків, які померли через коронавірусну хворобу, в розмірі до 1,576 млн грн», - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з початку пандемії коронавірусом інфікувались майже 5 тис. медпрацівників, із них майже 40 померли від ускладнень, спричинених COVID-19.