Ілюстративне фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) компенсував втрачений заробіток понад 6 тис. застрахованих українців, які перебували на самоізоляції під контролем з початку пандемії COVID-19, за більш ніж 38 тис. днів ізоляції.

Читайте такожФонд соцстраху виплатив 2,6 мільйона гривень на лікарняні по ізоляції від COVID-19

Я

Відео дня

Як повідомила прес-служба ФССУ, з них майже 1,5 тис. осіб - медичні працівники. На сьогодні Фонд направив на цю статтю витрат близько 7,3 млн грн.

«Допомога за час ізоляції від COVID-19 фінансується ФССУ на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності – право на її отримання мають усі застраховані особи в разі контакту з інфікованим хворим, режим ізоляції встановлюється задля протидії можливому поширенню коронавірусної хвороби», - йдеться в повідомленні .

Зазначається, що розмір такої допомоги від ФССУ становить 50% середнього доходу працівника незалежно від стажу, починаючи з шостого дня самоізоляції (перші п'ять днів фінансуються за рахунок роботодавця). Водночас для медичних працівників сума допомоги від Фонду розраховується виходячи зі 100% середньої заробітної плати і також не залежить від страхового стажу.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування України в період карантину виплачує допомогу за додатковими страховими випадками, зокрема в разі ізоляції від COVID-19, і така допомога фінансується Фондом у разі самоізоляції під контролем або перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Раніше Кабінет міністрів схвалив виділення 2,279 млрд грн для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування з фонду боротьби з коронавірусною хворобою ітаїї наслідками.