фото пресс-службы Минобороны

Правоохоронці затримали волонтера, який привозив на замовлення зброю з зони проведення Антитерористичної операції.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Читайте такожНа Харківщині затримано росіянина, який віз ящик набоїв

Відео дня

Як з’ясували правоохоронці, «волонтер, роблячи добру справу, доправляючи продукти українським військовим в зону АТО, одночасно заробляв на торгівлі зброєю, яку прихоплював на зворотному шляху. Чоловік пропонував будь-яку зброю від пістолета до гранатомета, однак для початку йому було необхідно внести передплату».

guboz.gov.ua

Затримали 42-річного чоловіка у Дніпровському районі м. Києва працівники Головного управління по боротьбі із організованою злочинністю під час продажу двох автоматів Калашникова з набоями по 1 тисячі доларів за кожний.

Минулого тижня зловмисник отримав 200 американських доларів завдатку. За домовленістю два автомати волонтер повинен був привезти наступного тижня.

Наразі торговець зброєю затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а вилучена зброя направлена на дослідження до НДЕКЦ.

Читайте такожУ Маріуполі муштрують місцевих добровольців для партизанських загонів

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Волонтеру загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.