Пантелеєв зазначив, що протиаварійні служби «Київтеплоенерго» щодня виявляють і ліквідовують від 40 до 50 пошкоджень / фото КМДА

Попри складну ситуацію з енергозабезпеченням Києва, «Київтеплоенерго» завершує підготовку міста до зимового періоду. 

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Представник КМДА наголосив, що як і в попередні роки, опалювальний сезон у Києві розпочинають, орієнтуючись на температуру повітря.

Відео дня

«Як тільки середньодобова температура повітря опускається нижче +8°С протягом трьох діб і має тенденцію до зниження, то місто приймає рішення про розгортання системи опалення. Однак зазначу, що заклади соціальної сфери – школи, дитсадки, лікарні та інші заклади можуть підключитися до тепла за індивідуальними заявками – раніше чи пізніше», - повідомив він.

Пантелеєв додав, що протиаварійні служби «Київтеплоенерго» щодня виявляють і ліквідовують від 40 до 50 пошкоджень. Та наразі вже майже виконані гідравлічні випробування теплових мереж.

Читайте такожКиїврада вимагає від «Нафтогазу» повернути гарячу воду киянам, погрожуючи відрізати офіс НАК від комунікацій

Для безперебійної роботи КП «Київтеплоенерго» отримало нову спеціалізовану техніку: 12 екскаваторів JCB із навісним обладнанням, 2 крани-маніпулятори, 2 аварійних автомобілі та 11 спецаварійок на базі Ford. Ці авто дуже необхідні для оперативної ліквідації пошкоджень. До кінця року підприємство планує закупити ще 8 спецаварійних автомобілів із гідравлічною технікою, 2 аварійні машини повнопривідні, обладнані на випадок стихійних лих, та асфальторіз.

Нагадаємо, що з 1 серпня комунальне підприємство експлуатує ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод «Енергія». Колектив підприємства сьогодні налічує майже 7,5 тисячі працівників, які забезпечують роботу за різними напрямками.