За словами Кличка, за всі роки на будівництво мосту витратили близько 5 млрд грн бюджетних коштів \ kyivcity.gov.ua

За півтора – два роки у столиці планують відкрити автомобільне транспортне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Прямий». «Нині на Подільсько-Воскресенському мосту ведуться роботи з монтажу в’язів. Зараз ви поки можете бачити іржаву конструкцію – це підпірки. Уже влітку ми їх приберемо і стане видно, який це красивий міст. Він буде дворівневий. Верхній рівень – для автотранспорту, знизу пройде гілка метрополітену», – зазначив мер столиці.

За його словами, за всі роки на будівництво мосту витратили близько 5 млрд грн бюджетних коштів. Для його завершення потрібно ще 7 млрд грн.

Відео дня

«За умов належного фінансування потрібно приблизно 1,5-2 роки, щоб запустити спочатку автосполучення через міст. А потім можна говорити про будівництво метро. Я знаю, що мешканці Троещини дуже чекають на втілення цього проекту. Ми повинні його реалізувати. Багато мерів обіцяли, що добудують цей міст. Я теж обіцяв і хочу це зробити!» – зазначив Віталій Кличко.

Також він наголосив, що місто вже розпочало великий інфраструктурний проект із подовження зеленої гілки київського метро на Виноградар. За словами мера, підготовчі роботи зі спорудження 2-х нових станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» вже розпочалися.