false

Мер Києва Віталій Кличко, який наразі знаходиться на лікарняному, затребував від Київради остаточно розірвати договір оренди на землю зі скандальним забудовником на Осокорках.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Друзі! Хочу наголосити: якщо хтось думає, що поки мер лікується, можна «тихцем» провернути непорядні справи в столиці, то це не так! Я тримаю руку на пульсі подій», – написав Кличко.

Відео дня

Він підкреслив, що депутати Київради на початку грудня минулого року підтримали в першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником «Контактбудсервис» на Осокорках.

«До того, під час багатьох зустрічей та переговорів забудовник не чув ані міську адміністрацію, ані громадськість. Тому останнім попередженням стало прийняття в першому читанні проекту рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на Осокорках. Щоб забудовник нарешті зрозумів, що не можна нехтувати інтересами суспільства, інтересами міста!» – зазначив мер.

За його словами, адміністрація міста дала можливість «Контактбудсервису» до другого читання сплатити борги місту, припинити судові позови щодо зменшення орендної плати і досягти взаєморозуміння з територіальною громадою щодо необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови на Осокорках.

«Забудовник після цього представив на Містобудівній раді, фахівцям, громадськості, активістам – проект забудови. До нього були зауваження, які «Контактбудсервис» мав врахувати до наступного засідання Містобудівної ради. Але замість цього вчора забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво! І на будмайданчику на Осокорках вже навіть з'являється техніка», – обурився Кличко.

Він повідомив, що звернувся до секретаря Київради, щоб на найближчому засіданні, яке відбудеться 31 січня, було винесено та розглянуто у другому читанні рішення про розірвання договору оренди землі з забудовником «Контактбудсервис» на Осокорках.

«Сподіваюся, депутати Київради підтримають це рішення. Такому нахабству і нехтуванню інтересами суспільства потрібно покласти край!» – підкреслив міський голова.

Кличко також додав, що забудовник апелює до документів дозволу на будівництво. За даними профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки мали почати ще до 2008 року. І «Контактбудсервис» винен міському бюджету понад 65000000 гривень за оренду землі.

«Нагадаю, схожа ситуація була з ще одним скандальним забудовником – з «Марконі» на Андріївському узвозі. Він не хотів платити борги місту, не звертав уваги на громадськість, відмовився йти на Містобудівну раду. В результаті – договір оренди землі Київрада розірвала з цим забудовником остаточно», – підсумував Віталій Кличко.