Реалізація цього проекту здійснюється в межах бюджетного фінансування / фото УНІАН

У київському метрополітені встановлять табло зворотного відліку часу до прибуття потягів.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали сьогодні 73 з 84 депутатів Київради.

Згідно з рішенням, комунальному підприємству «Київський метрополітен» доручено здійснити необхідні організаційно-правові дії щодо встановлення на станціях табло зворотного відліку часу до прибуття потягу.

Відео дня

КМДА доручено спільно з метрополітеном вирішити питання щодо фінансування заходів.

У пояснювальній записці до проекту рішення зазначається, що реалізація даного рішення потребує додаткових витрат з міського бюджету.

Читайте такожУ Києві встановлять зупинки з Wi-Fi і зарядками для мобільних

«Реалізація цього проекту здійснюється в межах бюджетного фінансування КП «Київський метрополітен». Обсяг коштів, необхідний для реалізації даної ініціативи, буде визначений після розробки проектно-кошторисної документації із встановлення на станціях метро табло зворотного відліку часу до прибуття потягу», - йдеться в документі.

За словами співавтора проекту рішення, депутата Київради Святослава Кутняка, київська громада неодноразово звертала увагу влади на необхідність запровадження відповідного сервісу з інформування пасажирів метрополітену про очікуваний час прибуття потягу. Так, у 2015 році була зареєстрована відповідна електронна петиція, яка зібрала понад 10 тисяч підписів. Однак її було відхилено з мотивів відсутності належного фінансування, зазначив він.