Столичные власти сообщают о демонтаже МАФов в центре Киева

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«На сьогоднішній день Печерський район звільнений від незаконних МАФів. А ті, що залишилися, мають офіційний дозвіл на підприємницьку діяльність», - підкреслив Кличко.

«Голова Печерського району відповідальний за те, щоб незаконних МАФів у його районі більше не було. Якщо будуть встановлюватися нові МАФи, ви будете персонально відповідати», - підкреслив мер Києва, звертаючись до керівника району.

Відео дня

Директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець повідомив, що в Печерському районі було 318 МАФів. Законних, тобто тих, власники яких сплатили пайову участь у місцевий бюджет, - 195. Департамент демонтував 94 нелегальних споруди. У власності міських комунальних підприємств знаходиться 3 споруди. Решта, близько 25 МАФів, завдяки реєстрації в Реєстраційній службі та БТІ мають статус приватної власності.

Мер розповів, що власники незаконних МАФів чинять опір, залучають «тітушок». Але боротьба з незаконними МАФами триває. Вже прибрано понад 1700 кіосків, ще близько 6000 - залишаються без дозвільних документів. І поступово весь Київ буде очищений від незаконних малих архітектурних форм.

Читайте такожКличко обіцяє розробити єдиний стандарт вигляду МАФів

Кличко також розповів, що днями буде презентована перша (з десяти) районна офіційна Комплексна схема, що регламентує розташування кожного МАФу.

«Ми киянам обіцяли навести порядок у Києві - незаконних МАФів у місті не буде. А ті кіоски, які залишаються, будуть надавати якісний сервіс, платити пайову участь і не псувати зовнішній вигляд міста. Ми звільнимо Київ від мафії МАФів», - підкреслив Кличко.