kiev.klichko.org

Роботи із заміни зношених труб системи теплопостачання в столиці вже розпочалися. Загалом, цього року планують замінити близько 100 км труб.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ». Кличко наголосив, що в процесі розробки концепції реформування системи теплопостачання в столиці брали участь іноземні фахівці, які знаються на вирішенні подібних проблем.

«В Києві десятки тисяч кілометрів комунікацій. Є ділянки тепломереж, де труби треба було міняти ще 30-40 років тому. Але ніхто цього не робив! - наголосив Кличко. – Ми цю роботу вже почали. Всі пам’ятають, що було на початку опалювального сезону 2018 року, коли Київ місцями нагадував долину гейзерів. Але, відзначу, план оновлення системи теплопостачання в нас є і вже цього року буде замінено близько 100 км труб на найпроблемніших ділянках».

Відео дня

Кличко зазначив, що мережа комунікацій в столиці перебуває у вкрай занедбаному стані, адже кошти в її оновлення не вкладали десятиліттями. І  тепер на повну модернізацію системи потрібен час та великі фінансові інвестиції. 

Нагадаємо, минулого року Київ припинив угоду з приватною компанією «Київенерго». Через 17 років місто повернуло в управління громади 2,6 тис. км теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод «Енергія», майже дві сотні котельних та станцій теплопостачання.