Фото УНІАН

Будівлю на проспекті Свободи, 22-А реконструюють під відділення екстреної (швидкої) медичної допомоги № 7 у Подільському районі.

«Це дозволить створити належні умови для якісного надання медичних послуг та підвищить комфортність відвідування закладу охорони здоров’я. Відповідно до підписаного розпорядження, роботи планується виконати у 2019 та 2020 роках», – зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп.

Замовником робіт визначено КП «Інженерний центр», якому доручено в установленому порядку отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральні проектну та підрядну будівельні організації для виконання робіт. Також комунальне підприємство має у 2019 році розробити проектну документацію, провести її експертизу та затвердження.

Відео дня

Під час укладання договору підряду на виконання робіт, замовник має передбачити умови щодо надання підрядною будівельною організацією гарантії якості виконаних робіт та встановити гарантійний строк експлуатації не менше 10 років. Також у договорах передбачать безумовне повернення коштів, у разі виявлення контролюючими органами завищення обсягів та вартості виконання робіт, у сумі завищення.

Слід зазначити, що наразі відділення екстреної (швидкої) медичної допомоги № 7 розміщене у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 Подільського району». Виробничі площі, які орендує відділення екстреної (швидкої) медичної допомоги № 7 не забезпечують технологічних та санітарно-гігієнічних вимог до відділення. Наявні площі не дозволяють створити необхідну матеріально-технічну базу відділення та розмістити достатню кількість бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, що негативно впливає на якість та оперативність надання екстреної медичної допомоги хворим та потерпілим у Подільському районі м. Києва.

Будівля на проспекті Свободи, 22-А побудована у 1964 році, капітальний ремонт якої протягом всього періоду експлуатації не проводився. Сьогодні стан приміщень та фасаду будівлі незадовільний, усі внутрішні інженерні мережі потребують заміни, також приміщення потребують перепланування, заміни усіх вікон та дверей.

Разом із тим, у рамках робіт планується добудувати приміщення гаражу для зберігання автомобілів швидкої медичної допомоги.

Кошти на проведення робіт передбачені у Програмі економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки.