Спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» здійснює системний контроль якості питної води в бюветних комплексах Києва. Підприємство щорічно розвиває мережу бюветних комплексів шляхом відновлення наявних та будівництва нових. Про це повідомила директор підприємства Світлана Козловська.

«Сьогодні – Всесвітній день води, коли піднімаються питання якості та чистоти води. Мешканцям Києва особливо пощастило мати унікальну мережу бюветних комплексів міста з чистою та якісною, «живою» доступною питною водою, яка надходить із самих надр та не має шкідливих речовин. Кияни мають можливість вибору: пити воду з міської мережі, купувати недешеву питну воду в магазинах чи скористатися чистою живою водою з артезіанських свердловин. Лише уявіть, за минулий 2018 рік кияни спожили близько 90 млн літрів води з мережі бюветних комплексів столиці», – повідомила Світлана Козловська.

У порівнянні з 2015 роком, на початок якого функціонувало лише 127 бюветів, кількість функціонуючих бюветних комплексів у Києві зросла на 33%, завдяки вчасно проведеним капітальним і поточним ремонтам та будівництву нових свердловин, наразі жителі столиці можуть скористатися 169 бюветами в усіх районах міста Києва.

Відео дня

«Наше підприємство планує до 2025 року збудувати нові артезіанські свердловини і повернути до робочого стану всі 198 бюветів. У період 2019-2025 років заплановано відновлення 28 непрацюючих бюветних комплексів, шляхом будівництва нових артезіанських свердловин малої продуктивності, та збільшення мережі бюветних комплексів м. Києва, завдяки будівництву 7 нових бюветних комплексів», – повідомила Світлана Козловська.

СВКП «Київводфонд» здійснює періодичний повний, скорочений та виробничий контроль якості питної води з бюветів комунальної форми власності з періодичністю визначеною санітарними нормами ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Крім того, СВКП «Київводфонд» як балансоутримувач бюветних комплексів на території міста Києва забезпечує інформування населення про якість питної води з бюветних комплексів шляхом розміщення результатів лабораторних досліджень на інформаційних таблицях кожного конкретного бювету, також із результатами останніх перевірок можна ознайомитись на сайті підприємства.

Довідково.

«Вода для всіх, або не залишаючи нікого!» – саме під таким гаслом святкують Всесвітній день водних ресурсів 2019 року.

Цей міжнародний захід входить у стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону і розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року.

Основна ідея свята — закликати країни всього світу розробити заходи для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті, сприяти збереженню водних ресурсів на внутрішньо-національному рівні, об’єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов’язаних із необхідністю захисту водойм.

Вода – життєва необхідність. Без неї неможливе існування жодної з відомих форм живих істот та рослин.

За висновками експертів ООН, більше 20% населення Землі, а це майже 1 млрд 500 млн осіб, страждають від нестачі води, придатної для пиття.

За даними міжнародних організацій, п’ята частина населення світу проживає в умовах нестачі якісної питної води. Тому розвиток мережі бюветних комплексів є надзвичайно важливим. Бювети забезпечують мешканців високоякісною артезіанською водою з сеноманського та юрського горизонтів.