1

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував масштабне відео демонтажу старого Шулявського мосту. Відео зняте з кількох ракурсів з використанням ефектних способів фільмування та монтажу.

Наразі робітники продовжують демонтаж частин Шулявського шляхопроводу. Експерти високо оцінюють швидкість виконання робіт. Перший етап – повний демонтаж конструкцій мосту – завершиться вже до кінця місяця.

"На Шулявському шляхопроводі завершують демонтаж прогонів мосту над проспектом Перемоги. До кінця квітня шляхопровід демонтують повністю", - написав Віталій Кличко.

Відео дня

Роботи на об’єкті тривають без упину, Шулявський міст розбирають на блоки, котрі потім утилізують. Робітники для цього використовують "мегадомкрат" - його привезли з Нідерландів, він має назву ABC, розроблений і зібраний компанією Mammoet. Домкрат дозволяє у короткі терміни розбирати та збирати мости, і це здійснюється великими модульними блоками – шляхопровід розрізають і розбирають на частини, які потім вивозять.

Важливо, що основну частину робіт намагаються здійснювати у темний час доби, щоб мінімізувати перекриття руху.

Нагадаємо, реконструкція шляхопроводу триває вже місяць, її почали 17 березня. За оцінками експертів, реконструкція всієї розв’язки триватиме приблизно 17 місяців, а проїзд новим мостом відкриють вже до кінця цього року.