Фото: прес-служба Віталія Кличка

Столичний голова опублікував відеозапис установки останнього прольоту конструкції на своїй сторінці в Facebook.

«Виявляється, у будівельників мостів теж є традиція з розбиванням пляшки. Це роблять, коли встановлюють останній прогон і міст «замикається», – підписав ролик Кличко.

Зазначимо, на відео потрапили кадри фінальній стадії будівництва. Робочі встигли не тільки встановити останній проліт мосту, але і традиційно розбити пляшку ігристого.

Відео дня

Ідеї створення цього моста вже близько ста років, але активні роботи почалися зовсім недавно. Згідно з проектом, пішохідний міст з'єднає дві туристичні зони – Володимирську гірку та Арку дружби народів. Довжина моста складе 210 метрів, а перекриття оглядових майданчиків буде виконано зі скла. Також планується облаштування велодоріжки.

За ходом будівництва Віталій Кличко стежить особисто і оперативно інформує киян про стан нового мосту. До речі, мер контролює виконання робіт на Шулявському шляхопроводі та Подільсько-Воскресенському мосту.

Нагадаємо, в 2019 році мерія Києва представить оновленими Пейзажну алею і Алею художників. Великий туристичний маршрут по столиці буде йти до нового пішохідного мосту, відкриття якого заплановано на День Києва.