Правоохоронці разом з підпорядкованим меру Києва Віталію Кличку управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА у четвер, 4 липня, викрили посадовця міської адміністрації у хабарництві.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України у своєму Facebook.

«Сьогодні, 4 липня, оперативники Управління захисту економіки у місті Києві Національної поліції України, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Дарницького гарнізону спільно з управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА викрили посадовця міської адміністрації у хабарництві», – повідомили у поліції.

Відео дня

Там також уточнили, що хабарник займав посаду заступника начальника одного з Департаментів КМДА.

«За підготовку документів та прискорення реєстрації релігійної організації вимагав та отримав від громадянина через посередника 2 тисячі доларів США неправомірної вигоди. Наразі посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії в службових приміщеннях управління КМДА. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», – говориться у повідомленні.

В свою чергу Віталій Кличко висловив подяку правоохоронцям за професіоналізм та відмінну роботу.

Нагадаємо, раніше мер Києва виступив з вимогою про звільнення з посад голів «Київзеленбуду», КП «Центр розвитку міського середовища» та директора департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.

«Такого ставлення до роботи в столичній владі не буде! Доручаю підготувати матеріали перевірок, які ми спрямуємо до правоохоронних органів для відповідного реагування», – заявив Кличко.