Військова прокуратура у взаємодії з Антикорупційним управлінням КМДА викрила випадок одержання неправомірної вигоди посадовцем

Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України у взаємодії з Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА викрили посадовця на одержанні неправомірної вигоди у сумі 2000 доларів США за реєстрацію релігійної організації у м. Києві.

Установлено, що заступник директора Департаменту культури – начальник управління у справах національностей та релігій КМДА у квітні 2019 року висунув вимогу про передачу 2000 доларів США за погодження документації та подальшу реєстрацію релігійної організації у м. Києві.

4 липня посадовець через посередника одержав вказану суму неправомірної вигоди від заявника, що задокументовано негласними слідчими діями. Після цього у порядку ст. 208 КПК України відбулося затримання чиновника спільно зі слідчими Теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження співробітників Управління захисту економіки у м. Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Відео дня

Злочин, передбачений ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі від 5 до 10 років із конфіскацією майна.