Володимир Прокопів пішов у відставку / Фото УНІАН

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає відставку Володимира Прокопіва з посади секретаря Київради "симптомом" прийдешньої зміни влади в столиці України.

«Про відставку Володимира Прокопіва з посади секретаря Київради. Дуже симптоматична подія. Суть зрозуміла – «щури біжать з корабля». Це визнання неминучого – урізання влади Віталія Кличка в Києві і прийдешньої зміни влади в столиці України», - написав Фесенко в своєму Facebook.

За словами Фесенка, Прокопів, очоливши київську організацію партії Порошенка «ЄС», напевно займеться підготовкою до майбутніх виборів у Києві.

Відео дня

«От буде хохма, якщо в мери Києва піде екс-президент Порошенко», - пише він.

Також Фесенко вважає, що ще одним мотивом відставки Прокопіва може бути спроба уникнути кримінальної відповідальності за деякими рішеннями Київради.

«Ще один можливий мотив відставки Прокопіва: «головне в професії... - вчасно змитися» (це я цитую класику). Але от чи допоможе? Є у мене передчуття, що знайдуться зацікавлені товариші, які ініціюють кримінальні провадження за деякими рішеннями Київради, і ролі в цих рішеннях його секретаря», - написав політолог.

Як повідомляв УНІАН, вчора Володимир Прокопів написав заяву про припинення повноважень секретаря Київської міської ради.

«Сьогодні я прийняв рішення, що поведу команду «Європейської солідарності» в столичний парламент, оскільки партію підтримали майже 200 тисяч киян», - зазначив Прокопів. «Рішення очолити партію «Європейська солідарність» у Києві унеможливлює мою подальшу роботу на посаді секретаря Київради», - написав він.

Екс-мер Києва, депутат Київради Олександр Омельченко в коментарі УНІАН висловив думку, що відставка Прокопіва – політична заява без юридичних підстав, яка свідчить про розкол умовної «команди Кличка» у столиці.