facebook.com/ilyasagaidak

У Київраді підготували зміни до бюджету Києва на поточний рік на 1,5 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив депутат Київради Ілля Сагайдак на прес-брифінгу. 

Водночас він попередив про загрозу винесення на розгляд та затвердження депутатів рішень з корупційною складовою. 

Відео дня

«Депутати Київради вже охрестили наступні сесії як «останні комерційні». Я поясню – це означає, що будуть внесені питання земельні, майнові, також бюджетні, які мають корупційну складову. Для прикладу, якщо розглянемо ті зміни до бюджету, які намагаються подати – це 1,5 млрд грн, то це близько 800 млн грн – безпосередньо гроші, які будуть спрямовані на транспортні підприємства міста, в тому числі для компенсації різниці в тарифах на перевезення. Але хочу нагадати, що тільки минулого року Кличко говорив, що в нас обгрунтований тариф на транспорті», - зазначив Сагайдак.

Також за його словами, передбачено 120 млн грн на впровадження електронного квитка. 

«Але ми не бачимо електронного квитка і не розуміємо, скільки ще грошей як воду у пісок будуть направляти», - зауважив він.

«По-третє, є 230 млн грн на Шулявський шляхопровід. В мене очевидне питання. Бо на минулій бюджетній комісії вже було направлено 114 млн грн, тобто загалом 334 млн грн на додачу до того, що вже згідно з тендером – 600 млн грн – було повністю авансовано. Треба проводити аудит і розуміти, куди ці кошти планують направити. Ми чули, що є план збільшити кошторис у 4 рази», - заявив столичний депутат.

Сагайдак закликав депутатів Київради не ставати «частиною цієї схеми і корупційного угруповання». 

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2018 року Київрада затвердила бюджет столиці на 2019 рік з доходами і видатками обсягом понад 57 млрд грн.

4 квітня Київрада збільшила видаткову частину міського бюджету на 2019 рік до близько 60 млрд грн, врахувавши 1,8 млрд грн залишку коштів минулого року.