СБУ підтвердила, що звинувачення у корупції в стінах мерії та КМДА – не чутки / kiev.klichko.org

Відповідний лист СБУ на своїй сторінці у Фейсбук опублікував депутат Київради Ілля Сагайдак.

«Кличко на камеру продовжує заявляти, що всі звинувачення в корупції в стінах мерії та КМДА – чутки і вигадки журналістів», - написав він.

«Я поцікавився у СБУ про те, як воно насправді. Ось відповідь від Головного управління СБУ у Києві та Київській області. Досудові розслідування ведуться за рядом кримінальних проваджень щодо зловживань службовим становищем посадовими особами КМДА, щодо розкрадання бюджетних коштів, незаконного виділення землі тощо», - додав депутат Київради.

Відео дня

«Пану Кличко, час зняти рожеві окуляри і подивитися правді у вічі – усе змінилося. Вірю, що справи доведуть до кінця. Ніхто більше не стане покривати міжнародними зв'язками багатомільярдні “схеми” з розкрадання бюджетних коштів у Києві, а кожен причетний до цього – отримає законе покарання. Кияни заслуговують знати правду!», - заявив Сагайдак.

facebook.com/ilyasagaidak

Як повідомляв УНІАН, ще у липні у черговому випуску сюжету програми «Гроші» повідомлялося, що за мера Кличка Столар, за словами журналістів та експертів, почав заробляти на усіх корупційних схемах столиці.

Хоч він не має у КМДА жодної офіцйної посади, Столар, як стверджується, ухвалює важливі рішення. Зокрема, вирішує, кого призначати у департаменти Київради.

Читайте такожДепутат Київради пояснив, як команда Кличка вкрала 600 мільйонів на ремонті Шулявського мостуЗазначається, що бізнес-партнером Столара є громадянин РФ і один з найбільших українських девелоперів Вагіф Алієв. Як повідомляють ЗМІ, минулого року Столар викупив в Алієва один з найбільших ТЦ України – «Парус».

Саме там Столар тепер облаштував власний офіс на 31 поверсі. Стверджується, що мер Києва Віталій Кличко скаженіє, коли його запитують про зв’язок зі «смотрящим». Він визнає хіба що опосередкований вплив Столара через депутатів Київради.

Журналісти зазначають, що вплив Столара на міську владу настільки сильний, що навіть «метро на Виноградар» насправді фактично прокладається під його будівельні об’єкти, на так званий Варшавський мікрорайон. Адже вартість житла, яке будує «смотрящий», завдяки метро буде вищою.

Також, 30 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан на прес-конференції заявив, що до нього приходив представник нібито від одного зі «смотрящих» Києва і пропонував розділити незаконно отримані бюджетні гроші столиці навпіл за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

1 серпня мер Києва Кличко звернувся до НАБУ з проханням перевірити заяву голови Офісу президента Богдана про спробу підкупу в його інтересах.

5 серпня НАБУ відкрило справу щодо можливої спроби підкупу Богдана за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

9 серпня директор НАБУ Артем Ситник анонсував найближчим часом допит Кличка у справі щодо можливої пропозиції 20 млн доларів хабара керівнику Офісу президента Богдану за збереження на посаді.