uk.wikipedia.org

Про це повідомляється на сайті відомства. 

За словами заступника директора Департаменту Андрія Вавриша, Контрактова площа має багатовікову історію і великий потенціал для того, щоб стати центром тяжіння для культурного життя столиці. Але сьогодні її заполонили різноманітні кіоски.

"Зрозуміло, що площі потрібні зміни. Тому ми залучаємо досвідчених архітекторів, провідних фахівців у галузі містобудування, аби на конкурсній основі з їх допомогою відродити дух площі та зробити її комфортним місцем для відпочинку киян", - зазначив Вавриш.

Відео дня

Читайте такожВулицю часів Київської Русі, знайдену в центрі Києва, засипали землею (фото)

За умовами конкурсу концепція облаштування Контрактової площі має відповідати принципам сталого розвитку міста та враховувати історико-культурний та композиційно-художній потенціал площі.

"Головна задача конкурсу – знайти реальне рішення щодо комплексної організації території площі, яке можна втілити протягом 6 місяців. Концепція облаштування площі має передбачати створення пішохідних зон, велоінфрастуктури, освітлення", - розповів Вавриш.

Організатори конкурсу запрошують до участі архітекторів. Результати будуть представлені наприкінці травня 2015 року. Після цього упродовж місяця кияни зможуть ознайомитися з роботами учасників на виставці проектів.