На думку Ткаченка, Кличко не може керувати столицею / фото УНІАН

У четвер, 19 вересня, до порядку денного Верховної Ради внесли законопроект про столицю.

Читайте такожДепутати Київради заявляють про намір Кличка остаточно узурпувати владу у столиціПро це у себе на сторінці в Facebook повідомив нардеп від «Слуги народу» Олександр Ткаченко.

«Він (законопроект – УНІАН) приводить до європейських норм принципи самоврядування у місті та чітко визначає функції мера міста, Київради та районних рад, які мають поновити своє функціонування. А також визначає контрольні, а не управлінські повноваження центральною влади в Києві», – зазначив Ткаченко.

Відео дня

На його думку, столиці потрібне повне перезавантаження – зміна і мера, і Київради. Як зазначив Ткаченко, повинні прийти люди, «які зможуть якісно вирішувати болючі питання та ефективно управляти процесами в місті, а також мають довіру киян».

«Кличко не може керувати Києвом. Друга спроба Кличка зібрати «комерційну» сесію Київради прикриваючись гострими соціальними питаннями, знову провалилась. Цього разу він сам визнав, що втратив контроль і неспроможний управляти містом. Мер хоче розпустити Київраду, хоча мова йде про те, що саме депутати не довіряють йому», – написав Ткаченко.

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня Кличко звернувся до Верховної Ради з ініціативою розпустити Київраду VIII скликання та призначити дострокові місцеві вибори у столиці.