Ukraine WOW – це сім смислових блоків, що знайомлять глядача з Україною так, ніби він подорожує нею в потязі

Пролетіти над Батьківщиною-матір’ю, подивитися в телескоп Миколаївської астрономічної обсерваторії, побачити оригінали робіт Малевича та Архипенка, дізнатися, як народжується бурштин і як виглядали перші срібні гривні Київської Русі, – все це можна буде зробити з 14 листопада, коли у Києві відкриється мультимедійна виставка Ukraine WOW.

Тут кожен охочий мандруватиме Україною, не виходячи з Центрального залізничного вокзалу. Проєктом Ukraine WOW «Укрзалізниця» відкриває новий виставковий простір, приміщення колишнього багажного відділення, яке не експлуатувалося з 2000-х років. Тепер це новий майданчик площею понад 3000 кв. м для виставок, конференцій, показів мод. І все це – прямо в серці української столиці.

«Виставка Ukraine WOW покликана розповісти про все найкраще, що є в Україні, та надихнути українців більше подорожувати, – говорить Євген Кравцов, голова правління АТ «Укрзалізниця». – Центральний залізничний вокзал якнайкраще підходить для такої виставки, адже щодня саме сюди приїжджають і звідси виїжджають тисячі пасажирів. Наступні два місяці, вітаючись чи прощаючись зі столицею, українці та гості з-за кордону зможуть закохатися в Україну і сказати: «Вау, яка вона неймовірна!»

Відео дня

Ukraine WOW – це сім смислових блоків, що знайомлять глядача з Україною так, ніби він подорожує нею в потязі. Від перших вау-пейзажів до запахів степу та шуму моря. Від стіни з бурштину та інсталяції з блискучого антрациту до побудованого прямо у виставковому просторі тунелю кохання. Від останнього автопортрета Казимира Малевича до скульптур Олександра Архипенка. Від унікальної абетки Георгія Нарбута до мазанки, на стінах якої відтворені роботи Поліни Райко. Від рожевого вагона, в якому звучать сни та мрії, до віртуальної реальності, що дозволяє літати над Батьківщиною-матір’ю, гуляти відновленим Невицьким замком та зсередини побачити «дев’ятку» – найпотужнішу доменну піч у Європі. Окрім того, це ще й можливість озвучити мультфільми про видатних українців та подивитися, як тчуть прямо тут, наживо, унікальні українські гобелени.

Географія, промисловість, історія та культура постають і розкриваються перед глядачем.

Ukraine Wow – спроба наново відкрити свою країну, ще раз переконатися в тому, яка вона прекрасна. І нарешті усвідомити, що Україна може бути вау тільки за однієї умови. Якщо ти – вау.

Виставка відкриється в новому виставкому просторі, який знаходиться біля 14-ї колії та платформи «Київ-Бориспіль Експрес».

Над створенням Ukraine WOW працює агенція Gres Todorchuk. Кураторами проєкту стали Ксенія Малих та Євгеній Стасіневич. Дизайн Ukraine WOW розробила агенція Banda, автори бренду України – Ukraine NOW. Мультимедійні інсталяції готує команда Photinus. Серед численних партнерів Ukraine WOW: Ukrainer, Depositphotos, «Книга-мандрівка. Україна», Expolight, музеї та приватні інституції.

Де: Київський центральний залізничний вокзал, виставковий простір «Будівля багажного відділення з рампою, корпус В».

Коли: 14 листопада – 29 грудня (понеділок вихідний), 11:00-20:00.

Вхід: 50 гривень.

Усі кошти від продажу квитків будуть спрямовані на соціальні проекти «Укрзалізниці».