У "Сінема-Центрі" мають намір приділяти особливу увагу освітнім і дитячим програмам / censor.net.ua

Новий орендар кінотеатру «Київ» – ТОВ «Сінема-Центр» не планує підвищувати ціни на квитки та буде враховувати інтереси вже сформованої аудиторії кінотеатру. Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ заявила генеральний директор «Сінема-Центру» Любов Лісовська.

«Як нам відомо, раніше в кінотеатрі «Київ» квиток коштував в середньому від 80 до 150 гривень. Ми маємо намір залишитися в цій ціновій ніші, звичної для давніх поціновувачів кінотеатру», – сказала вона.

Що стосується цінової політики при проведенні фестивалів, то тут ціни на квитки компанія буде обговорювати з організаторами в кожному окремому випадку.

Відео дня

Іншого шляху в «Сінема-Центрі» поки не бачать, адже у кожного з фестивалів є власна концепція організації та проведення, і відповідне бачення принципів ціноутворення.

«З досвіду – працювати будемо за типом надання послуг з організації фестивальних кінопоказів із забезпеченням узгодженої кількості сеансів в узгоджених залах і за загальним дистриб'юторським договором (коли одержані касові збори розподіляються між фестивалем і кінотеатром). Крім того, деякі фестивалі отримують на своє проведення спеціальні бюджети (наприклад, від посольств – на фестивалі національного кіно певних країн), і в такому разі може бути заявлена зовсім маленька вартість відвідування фестивалю, або навіть і з можливістю безкоштовного відвідування», – підкреслила Лісовська.

У будь-якому випадку, за її словами, компанія докладе всі зусилля для того, щоб всі бажаючі мали можливість подивитися фестивальне кіно за цінами, які прогнозуються на приблизно тому ж звичному для суспільства рівні, який був у кінотеатрі «Київ» в попередній період.

Лісовська також повідомила, що «Сінема-Центр» має намір виконувати свій обов'язок перед київською громадою і приділяти особливу увагу освітнім і дитячим програмам.

«Частина наших заходів буде мати благодійний характер, буде адресована незахищеним верствам населення та дітям з багатодітних, малозабезпечених сімей чи дітям, позбавленим батьківського піклування, що ми вже багато років робимо у всіх кінотеатрах нашої мережі», – зазначила вона.

«Сінема-Центр» був визнаний переможцем у відкритому конкурсі на право оренди кінотеатру «Київ» 15 квітня 2019 року. Ціна оренди, яку запропонувала компанія, становить 2,1 мільйона гривень на місяць. Договір оренди був укладений 14 травня 2019 року.