Музей ВВВ / Flickr, Aleksandr Zykov

Як передає кореспондент УНІАН, мітингувальники поступово залишають територію музею по головній алеї і рухаються в напрямку Києво-Печерської Лаври.

Як повідомляв УНІАН, КПУ подала заявку до КМДА про проведення 1 травня в центрі столиці – на Хрещатику від Бессарабської площі до Європейської - святкування Міжнародного дня солідарності трудящих. Водночас керівництво столичної міліції запропонувало комуністам провести першотравневі заходи в іншому місці, оскільки в центрі Києва будуть організовані розваги для дітей.

Читайте такожУ Києві на мітингу комуністів біля музею ВВВ пролилася перша кров (фото)

Відео дня

30 квітня Міністерство культури офіційно відмовило Департаменту суспільних комунікацій КМДА у погодженні проведення акції комуністів на території музею ВВВ 1 травня.

Також 30 квітня радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив, що СБУ володіє інформацією про намагання представників КПУ вчинити безлади під час акцій, які вони планують провести 1 травня у Львові, Чернігові, Києві, Вінниці.

Сьогодні на території музею ВВВ зібралися близько тисячі прихильників КПУ.

Голова КПУ Петро Симоненко у коментарі журналістам заявив, що заборони на проведення ходи прихильників КПУ Хрещатиком немає.