Фото УНІАН

У неділю, 10 травня, о 12.00 у столичному парку «Нивки» відбудеться одне з основних і найбільш улюблених свят кримських татар, свято весни, землеробства і родючості – Хидирлез.

Як повідомили прес-службі Київської міської державної адміністрації, у рамках заходу відбудуться виставки етнічних сувенірів і предметів народної творчості, святковий концерт за участю танцювальних і вокальних колективів, проводитимуться танцювальні майстер-класи та національні ігри. 

Серед пізнавальних розваг – традиційні майстер-класи студії кримськотатарської кераміки «Ель Чебер», зокрема відомого майстра-кераміста Рустема Скибіна. 

Відео дня

Читайте такожЧубаров: "Влада" Криму використовує свято Хидирлез для розділення кримських татар

Свято Хидирлез – це національне кримськотатарське свято. Воно знаменується як свято землеробства. На початку прибирають у будинку і спеціально до події готують найсмачніші національні страви, наприклад, кобіту, калакай, сари-бурма. Одна з невід’ємних традицій свята Хидирлез – перекочування калакаїв (спечених заздалегідь хлібців). Наприкінці свята танцюють танець хоран.

Організаторами заходу виступили громадська організація «Кримськотатарський молодіжний центр» за сприяння відділу національностей Департаменту культури КМДА та інші.