Депутати ухвалили рішення не на користь землекористувача / фото: УНІАН

14 листопада 2019 року відкрилася IX сесія Київської міської ради. Враховуючи подання профільних комісій, на порядку денному постало понад 260 питань.

Одним із  питань було розгляд проекту про відмову у поновленні оренди землі на вул. Мечникова, 7Б, за який проголосувало 67 депутатів та було ухвалене рішення не на користь землекористувача.

“Ми вважаємо, що це був акт показової політичної расправи, адже проект депутата Манойленко Н. не має під собою жодного вмотивованого правового підґрунтя, оскільки договір оренди поновлений автоматично в силу приписів ст. 33 ЗУ “Про оренду землі” . Ніким не брався до уваги той факт, що на укріплення схилу Кловського яру та масштабну реконструкцію зливової каналізації ТОВ “Будінформ” витратило більше 80 млн. грн.”- комментує ситуацію представник забудовника Наталя Дюнкова. 

Відео дня

Депутатський корпус Київради звинуватив Товариство у користуванні тимчасової під'їзної дороги для побудови зливової каналізації та укріплення схилу на території Олександрівської лікарні, забуваючи, що протягом останніх 28 років ніхто із депутатів не переймався критичним станом вкрай занедбаної інфраструктури лікарні.

Окремо зазначимо, що саме Київська міська рада  зобовязала Товариство виконувати роботи з укріплення схилу та реконструкції каналізації на підставі протоколу №1 від 03.01.19 Постійної  Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У свою чергу, ТОВ “Будінформ” вперше за десяток років за власний кошт зробило меценатський внесок у відновлення вхідної групи лікарні, заміну асфальтного покриття проїзної частини, реконструкції зливової міської каналізації та укріпленні частини схилу лікарні, витративши власних коштів більше 20 млн. грн - а натомість отримало неправомірне рішення про відмову у поновленні  договору оренди, яке планує вже найближчим часом оскаржувати у суді. 

Скасування неправомірного рішення Київради про відмову у поновленні договору оренди землі  - це розповсюджена судова практика поновлення порушених прав землекористувача в столиці, та єдиний можливий законний вихід із ситуації не тільки для ТОВ “Будінформ” а, ще для десятка ошуканих землекористувачів, щодо яких були прийняті  аналогічні політично не вмотивовані та цілком протизаконні рішення.