kiev.klichko.org

Про це повідомляє прес-служба Віталія Кличка.

“Ми зараз перебуваємо у Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні, єдиній в столиці. Оглянули лікарню і нове обладнання  - три апарати, як сказала головний лікар медзакладу -  “три наших щастя”, які роблять дослідження більш точними і оперативними. До сьогодні інфекції тут виявляли під мікроскопом, як у минулому столітті, а сьогодні у лічені секунди апарати видають всю інформацію, показують результати досліджень і можуть врятувати життя дітей, коли час йде на години чи хвилини”, - зазначив Київський міський голова.

Мер Києва подякував всім благодійникам і небайдужим киянам, які взяли участь в акції зі збору коштів на придбання медичного обладнання для міських дитячих лікарень. Благодійну акцію на початку лютого 2015 року ініціювали Київське інвестиційне агентство спільно з Київським клубом Левів. На вечорі Burns Night, який відбувся 18 квітня 2015 року у Колонній залі мерії, вдалося зібрати близько 70 тисяч доларів, на які і було придбане необхідне обладнання для інфекційної лікарні, іншу частину коштів витратять на потреби інших медзакладів.

Відео дня

Читайте такожСтолична влада виділила кошти на сучасний спортмайданчик для однієї із шкіл Києва

“Ми раді, що Київське інвестиційне агентство спільно з Клубом Левів зібрали необхідні кошти. Я вдячний всім людям, які небайдужі, які інвестують в те, щоби допомогти змінити ситуацію у Києві та врятувати життя дітей. Володимир Кличко також зробив свій внесок у цю справу. На аукціоні я представляв лот - 2 квитки на найкращі місця на наступний поєдинок Володимира. Фанат Володі придбав їх, витративши 27 тис дол. Насправді, ці кошти він витратив не на квитки, а на благодійність, на здоров'я дітей”, - сказав Віталій Кличко.

У свою чергу Президент Київського клубу Левів Стюарт МакКінзі подякував меру за співпрацю і відзначив, що участь Віталія Кличка дозволила залучити більше коштів і таким чином придбати більше обладнання. “Віталій надав нам свій лот - квитки на бокс. Завдяки цьому ми змогли зібрати більше грошей. Працюючи разом ми можемо не тільки придбати необхідне медобладнання, а й залучити більше грошей на інші потреби міста. Я думаю, це приклад успішного партнерства між благодійниками і мерією”, - сказав Стюарт МакКінзі.

Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні бракувало сучасного медичного обладнання, зокрема для проведення розгорнутих аналізів та досліджень крові. Відтак, були придбані автоматичний гематологічний аналізатор ВС-3000 Плюс, біохімічний аналізатор ВА- 88А та комплекс обладнання для іммуно-ферметного аналізу - омивач, мультисканнер, термо-замішувач.