Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі столичної прокуратури з посиланням на заступника прокурора міста Анатолія Коржа.

За його словами, органами прокуратури столиці висунуто 6 підозр в ухиленні від призову за мобілізацією. Ще понад 600 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності військовими комісарами, сказав Корж.

Він зазначив, що чоловіки пройшли військово-медичну комісію та були визнані придатними для служби. Достовірно знаючи про обов'язок з'явитися до призовного пункту, військовозобов'язані чоловіки ухилилися від прибуття.

Відео дня

Читайте такожГенштаб поскаржився, що від шостої хвилі мобілізації ухилилися понад 26 тисяч українців

«Способи ухилення від строкової військової служби або від призову за мобілізацією можуть бути різними: підробка документів про хворобу, виїзд з місця постійного проживання, навмисне завдання собі тілесних ушкоджень та інші. Але потрібно пам’ятати, що за такі дії настає кримінальна відповідальність – від 3 до 5 років позбавлення волі (ст. 336 КК України)», - наголосив Корж.

За його словами, військові комісари направляють в органи міліції повідомлення про осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією.

«В основному така інформація міститься в поданні, до якого додаються матеріали особової справи військовозобов'язаного та інші документи. Ці дані є підставою для відкриття кримінального провадження і початку слідства», - повідомив заступник прокурора Києва.

Корж також повідомив, що наразі органами прокуратури Києва організовано перевірки законності результатів військово-медичних комісій, надання відстрочок від призову за мобілізацією, відмови від передачі транспортних засобів на потреби Збройних сил.