Віталій Кличко / kievcity.gov.ua

Мер привітав учнів, педагогів та батьків зі святом та розповів, що це вперше за останні роки столична влада відкрила в Києві два дитсадки, а сьогодні відкриваються дві нові реконструйовані школи.

Після реконструкції школа №128 може прийняти 930 учнів (раніше  лише 376). Тепер у школі  - просторі навчальні класи, обладнані сучасними меблями та технікою. Будівля школи утеплена, з енергозберігаючими вікнами, у ній встановлено сучасні системи вентиляції, опалення, електропостачання, водопостачання, каналізації, системи протипожежного захисту, відеоспостереження та охоронну сигналізацію.

Читайте такожКличко відкрив оновлений дитсадок на Солом’янці після 15 років нецільового використання

Відео дня

Цей навчальний заклад обладнано локальною комп’ютерною мережею, лінгафонними класами та інтерактивними дошками. Школа має спортивні майданчики, поле для міні-футболу зі штучним покриттям, дитячий ігровий майданчик, майданчик для вивчення правил дорожнього руху.

Кличко назвав цю школу найкращою та найсучаснішою у столиці. «Я хочу привітати всіх учнів, вчителів і батьків – сьогодні ми відкриваємо найкращу школу в Києві і, напевно, в Україні. Таку простору світлу школу із сучасним обладнанням складно знайти», – зазначив міський голова. Мер Києва передав для школи комп’ютерне обладнання.

Кличко також подякував будівельникам, які в короткий термін здійснили реконструкцію школи. «Багато людей не вірили, що ми встигнемо вчасно відкрити цю школу», – сказав мер Києва.

Спеціалізована школа № 141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» після реконструкції може прийняти 900 учнів. Це навчальний заклад із поглибленим вивченням англійської мови, івриту, інформаційних технологій. У школі передбачено 30 сучасних навчальних кабінетів, обладнаних мультимедійними засобами навчання; комп’ютеризована бібліотека-медіатека з доступом до інтернету; лабораторії фізики, біології, хімії, 7 лабораторій інформаційних технологій, 2 лінгафонних кабінети; актова зала з операторською кімнатою; конференц-зала; сучасна спортивна та тренажерна зала, об’єднана мала спортивна і танцювальна зала укомплектовані необхідним спортивним обладнанням та інвентарем.

На території школи побудований сучасний стадіон із біговими доріжками, корт (спортивний майданчик для ігрових видів спорту: баскетбол, волейбол, теніс), 2 спортивні майданчики з тренажерами. Для реконструкції школи № 141 місто залучило інвесторів.

 «Ми будемо робити все, щоб освіта отримувала гідне фінансування. А учні та викладачі мали комфортні умови, щоб вчити і вчитися», – наголосив  Кличко.