Кличко / kiev.klichko.org

Сьогодні безкоштовний швидкісний Wi-Fi запущений на трьох центральних станціях київського метрополітену: «Олімпійська», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності». А згодом безпровідним інтернетом будуть забезпечені всі 52 станції на всіх лініях і всі вагони метрополітену.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації та запуску нового проекту.

Читайте такожТепер безконтактні картки можна придбати на всіх станціях метро Києва

Відео дня

«Сьогодні безкоштовний швидкісний Wi-Fi вже запущений на трьох центральних станціях: «Олімпійська», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності». І це тільки початок розвитку Wi-Fi мережі зі 100% покриттям станцій, тунелів та ескалаторів усієї столичної підземки. Безпровідним інтернетом будуть забезпечені всі 52 станції на всіх лініях метро і всі вагони, – наголосив Кличко. – Для столичної влади цей проект – ще один крок до забезпечення комфорту та нових можливостей для киян та гостей столиці, ще один етап на шляху впровадження технологічної системи управління Kyiv Smart City», – відзначив мер.

Він зауважив, що сьогодні один пасажир проводить за одну поїздку в метро в середньому близько 30 хвилин.

«Відтепер ці півгодини – це можливість почитати свіжі новини в інтернеті, написати робочі листи по електронній пошті та головне – це можливість постійно залишатися на зв’язку з рідними і колегами», – сказав Кличко.

Київський міський голова підкреслив, що для столиці цей проект принесе ще одну дуже важливу річ – підвищення заходів безпеки, адже разом з Wi-Fi  мережею інвестор будує систему відеоспостереження.

«Завдяки відеоспостереженню кияни та гості міста почуватимуться захищеними, перебуваючи в метро», – зазначив мер Києва.

Кличко також зауважив, що крім проекту з запуску Wi-Fi, з початку року в метрополітені вже було здійснено кілька нововведень, зокрема пасажири отримали можливість безконтактно платити за проїзд банківською карткою.

Мер протестував, як працює Wi-Fi на станції метро «Олімпійська», і здійснив відеодзвінок брату Володимиру, який зараз у Флориді (США) готується до наступного поєдинку. Володимир привітав киян із запуском інтернету на станціях метро та сказав, що кілька тижнів тому був у Київському метрополітені. «Тепер, коли там є Wi-Fi, буду частіше спускатися у київське метро», – сказав Володимир Кличко.

Читайте такожКиївське метро з 1 вересня почне ходити частіше

У грудні 2014 року КМДА підписала інвестиційний договір з компанією «Москіто Мобайл» на будівництво Wi-Fi мережі у київському метро. Головні переваги зв'язку – найвища швидкість передачі даних у поєднанні з великою кількістю одночасних підключень до мережі. Сьогодні Wi-Fi у метро можуть похвалитися менше двох десятків міст в світі, зокрема – Сеул у Південній Кореї, японські міста Токіо, Осака, Кіото, Йокогама, Нагоя, китайські Шанхай та Гонконг, а також Лондон, Париж, Софія, Торонто, Чикаго, Нью-Йорк.