Віталій Кличко / kievcity.gov.ua

На сьогодні порушено 65 кримінальних справ із викритих фінансових порушень у результаті аудиту усіх структурних підрозділів і комунальних підприємств КМДА. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Антикорупційної ради при міському голові.

«Досі було чимало тих, хто вважав, що боротьба з корупцією їх не торкнеться. Дехто говорив, що Антикорупційна рада не стане дієвим органом – стала; говорили, що ми ніколи не відкриємо всі витрати та надходження до бюджету – відкрили; говорили, що моя вимога написати заяву на звільнення Вавриша залишиться на словах. Вавриш звільнений. Ми крок за кроком знищуємо і продовжуватимемо знищувати корупцію», – наголосив Віталій Кличко.

Читайте такожУ Кличка за підозрою у корупції звільнили кількох головних лікарів столичних медзакладів

Відео дня

Мер Києва поінформував учасників засідання, що затвердив план окремих заходів КМДА щодо запобігання та зменшення ризиків корупції. Таким чином всі пропозиції, які були затверджені Антикорупційною радою в рамках розробки антикорупційної програми, введені в дію.

Із кожного пункту визначений відповідальний і терміни виконання. «Я думаю, що не всі, в тому числі і серед чиновників КМДА, розуміють всю глибину змін, яка закладена у цьому рішенні, але скоро всі почнуть відчувати це на собі», – зауважив мер.

«Я радий, що на засіданнях робочих груп вже розглянуті процедури щодо системи роботи комунальних театрів, розпочалась робота з виявлення всієї системи корупції в школах. Хочу повідомити, що звільнено 5 керівників навчальних закладів за результатами перевірок. Я впевнений, що так ми зможемо поступово очистити всі галузі нашого господарства», – підкреслив Київський міський голова.

Віталій Кличко також наголосив, що столична влада і надалі звертатиметься до правоохоронних органів щодо належного реагування на усі передані матеріали з викритих фінансових порушень.

Читайте такожУ Національному антикорупційному бюро розпочато навчання детективів

«За результатами аудиту ми передали правоохоронцям десятки кілограмів паперів! На сьогодні порушено 65 кримінальних справ. Три з них передані до суду. Оголошено 12 підозр. І ми вимагаємо розслідування кожного факту зловживань і покарання винних», – наголосив мер.

Він також зауважив, що 25 вересня у Києві відбудеться антикорупційна конференція за участю правоохоронців, прокурорів та експертів.