REUTERS

Про це заявив член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», керівник Київської міської організації партії Дмитро Сіманський в ефірі програми «Ваша Свобода» на Радіо Свобода

«Блок Петра Порошенка, який об’єднався з УДАРом та «Опозиційним блоком», застосовує традиційну систему підкупу виборців. «Сітки» лежать ще з часів Черновецького, і ці сітки, як трофейний танк, тепер використовуються партією влади. Саме тому УКРОП у Києві розгортає систему запобігання підкупу виборців», – повідомив Дмитро Сіманський.

Політик зауважив, що Київський міський голова підкуповує виборців, роздаючи їм гроші. Дмитро Сіманський нагадав, що Віталій Кличко розсилає «листи щастя», в яких ідеться про «надбавку» в 100-300 грн. «Кличко таким чином проводить підкуп. Адже коли ти говориш, що грошей в бюджеті нема, але якимось чином напередодні виборів знаходяться 100-300 грн додатково окремим людям особисто від міського голови, то це очевидний підкуп виборців збоку влади», – додав Сіманський.

Відео дня

Окрім того, керівник Київської міської організації УКРОПу зазначив, що часто на виборчих округах «ми бачимо «соціальні угоди». «БПП, УДАР, «Опоблок» вже поділили виборчі округи. На одного сильного кандидата є технічні кандидати інших партій. Таким чином з великою ймовірністю вже можна говорити, хто пройде від того чи іншого округу до Київради», – додав Сіманський.

Він також нагадав, що провладні партії – «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Народний фронт» та УДАР фактично мають більшість у складі територіальних виборчих комісій у межах міста Києва.