Жовтень / Фото УНИАН

Роботи із реконструкції столичного кінотеатру «Жовтень» на фінальному етапі і будуть завершені вчасно, запевняють в департаменті будівництва та житлового забезпечення Київської міськдержадміністрації.

Як повідомили УНІАН в прес-службі КМДА, виконання реконструкції проінспектував директор департаменту Олександр Спасибко.

Читайте такожСтудентів-паліїв кінотеатру "Жовтень" засудили до 2 та 3 років позбавлення волі

Відео дня

«Будівельники справляються із завданнями, які їм поставили, і роботи будуть завершені згідно з графіком. Оновлений кінотеатр «Жовтень» відкриється після реконструкції 18 жовтня. Наразі ведуться роботи в денну і нічну зміну. Загалом на об’єкті працюють близько 300 людей», - зазначив чиновник.

За його словами, у реконструкції була задіяна потужна проектна група, завдяки якій вдалося прорахувати найменші деталі для оптимальної роботи кінотеатру.

Спасибко повідомив, що зараз до будівлі підведено всі комунікації: тепло, електрику, мережі водопостачання та водовідведення, системи оповіщення та пожежної безпеки, сигналізації.

«Усі вони наразі проходять окреме тестування і найближчим часом будуть випробувані комплексно. На стадії завершення – внутрішнє оздоблення приміщення. Вже готові 3 кінозали з 6, що чекають на підключення кіноекранів та іншої техніки. Для гостей кінотеатру працюватиме кафе, що також готується до відкриття. Окрім того, наразі тривають роботи щодо благоустрою території біля кінотеатру – укладають плитку, наносять асфальтове покриття тощо», - сказав він.

Спасибко також додав, що приміщення кінотеатру буде оснащене найновітнішими технологіями оповіщення та пожежної безпеки, що дозволить попереджувати будь-які небезпечні ситуації.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в кінотеатрі «Жовтень» на Подолі сталася 29 жовтня 2014 року. Ліквідація пожежі тривала п'ять годин. Будівля кінотеатру зазнала значних пошкоджень.

Читайте такожУ КМДА розповіли, коли кінотеатр "Жовтень" прийме перших відвідувачів

31 жовтня депутати Київради вирішили заснувати благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відновлення після пожежі кінотеатру «Жовтень».

Крім того, міський голова Києва Віталій Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА знайти джерела для фінансування робіт з відновлення кінотеатру «Жовтень».

17 січня 2015 року Кличко підписав розпорядження про реконструкцію будівлі цілісного майнового комплексу «Кінотеатр «Жовтень».