фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 94 з 95 зареєстрованих в сесійній залі депутатів.

Із загального обсягу необхідного фінансування 20,1 млрд грн - кошти міського бюджету, решта 6,1 млрд грн — інші джерела фінансування.

Програма передбачає розвиток освіти у столиці протягом 2016-2018 років за декількома напрямками.

Відео дня

Так, на відкриття нових груп, оплату праці, оплату комунальних послуг та енергоносіїв у дитсадках, розвиток мережі та потужностей дошкільних навчальних закладів загалом заплановано виділити 6,4 млрд грн, з яких на цілодобову охорону приміщень ДНЗ шляхом підключення їх до системи “Тривожна кнопка” - 19,4 млн грн.

Читайте такожКличко анонсував старт другого семестру безкоштовних курсів англійської мови Capital English

Інший напрямок програми - загальна середня освіта. У цільовій програмі на проведення заміни, ремонту та обслуговування фільтруючих систем та питних фонтанчиків у загальноосвітніх навчальних закладах, оснащення кабінетів природничих дисциплін для забезпечення якісного виконання практикумів та лабораторних робіт тощо — заплановано виділити 10,1 млрд грн. Із них 536,4 млн грн піде на забезпечення безоплатним харчуванням учнів 1-4 класів, учнів з числа дітей-інвалідів. На забезпечення належного функціонування загальноосвітніх навчальних закладів - 9,5 млрд грн. Зазначимо, що у Києві працює 510 закладів середньої освіти різного типу та форм власності, з них 450 — комунальних.

Також до програми включено напрям інклюзивної та спеціальної освіти. Загалом на забезпечення належного функціонування шкіл-інтернатів передбачено 973,4 млн грн. З них більша частина суми — 957 млн грн – буде виділено на вжиття заходів з оптимізації мережі шкіл-інтернатів.

Читайте такожКабмін звільнив заступника міністра освіти, незадоволеного "повільними косметичними" реформами

За даними Київради, за останні 5 років кількість спеціальних класів у столиці збільшилася в 3,1 рази, чисельність учнів у них зросла у 3,9 рази. На даний час у загальноосвітніх навчальних закладах Києва навчається 1527 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 тис. 256 дітей-інвалідів та 491 дитина з малозабезпечених родин.

Звертається увага і на напрямок виховання та позашкільної освіти. Підпрограмою передбачено забезпечення участі дітей у міських, всеукраїнських та міжнародних заходах з науково-технічної творчості, забезпечення виплати персональних стипендій Київради у сфері освіти для обдарованих дітей, забезпечення організації дозвілля під час канікул, проведення новорічних та різдвяних свят, сприяння проведенню науково-практичних семінарів, тренінгів, круглих столів, конференцій, розвиток інтелектуальних видів спорту. На зазначені цілі передбачено 755,8 млн грн.

Читайте такожСтолична влада обіцяє за два роки відкрити дев'ять дитсадків та п'ять шкіл

Як зазначається, у системі освіти Києва функціонує 41 позашкільний навчальний заклад. Ці осередки відвідує 80 тис. 791 дитина (що становить 32% від загальної кількості школярів у місті).

На розвиток професійно-технічної освіти та модернізацію відповідних закладів столиця виділить 1,6 млрд грн. У місті загалом працює 30 закладів профтехосвіти, що фінансуються з місцевого бюджету через субвенції з державного бюджету. Вони пропонують для навчання 228 робітничих професій.

Щодо розвитку вищої освіти і науки програмою передбачено, серед іншого, створення Центру компетенцій відкритої освіти при Київському університеті імені Бориса Грінченка, забезпечення функціонування закладів післядипломної освіти III-IV рівнів акредитації, підвищення кваліфікації керівників освіти та вчителів тощо - на суму 1,1 млрд грн.

Читайте такожУ Кличка спільно з американцями створили умови для навчання дітей з особливими потребами в школі №168 на Оболоні​

Програмою також передбачено впровадження системи грантів Київського міського голови за чотирьома напрямами: «Здорова дитина», «Чуйне серце», система роботи з дітьми з особливими потребами», «Заклад з ідеєю», «Перспектива освіти», на які буде виділено 1,6 млн грн.

На будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт закладів освіти програмою передбачено 3,7 млрд грн.; на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти - 633,8 млн грн.