Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в інтерв'ю журналістам, коментуючи загострення конфлікту між представниками будівельника, які почали засипати ґрунтом місцеву водойму на вулиці Здолбунівський для подальшого зведення житлового будинку, та місцевими жителями.

Відео дня

Кличко сказав, що звернувся до забудовника з проханням не допускати фізичного протистояння.

"Я дав завдання і фірмі, яка там будує, і поліції, щоб у жодному разі ніякого фізичного протистояння не було. Тільки за "круглим" столом ми можемо знайти компромісне рішення", - сказав Кличко.

Він звернув увагу, що наразі у протистоянні беруть участь мешканці, які живуть у будинках на цій вулиці, а також люди, які розраховують отримати житло в будинку, що планується звести.

Він нагадав, що земля була виділена забудовнику офіційно на конкурсі минулого року.

"Виграла фірма і зараз реалізує проект. Вона взяла на себе зобов'язання виділити велику кількість квартир в цьому будинку потерпілим від "Еліта-центру", - додав міський голова Києва.

Читайте такожУ поліції запевняють, що постраждалі у конфлікті через забудову на Позняках до них не звертались

За його словами, документація вказує на те, що водойма, яку засипають, не є озером.

"Але зараз там дуже сильний протестний настрій. Треба знайти компромісне рішення. Тільки в цьому напрямку можна рухатись. Іншого шляху я не бачу", - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, 19 квітня вранці на вулиці Здолбунівській в Дарницькому районі Києва невідомі в масках скоїли напад на активістів, які протестують проти забудови озера Качине. Нападники прибули на місце в камуфльованих автомобілях. Вони розгромили намети активістів та ряду політичних партій, які підтримують протест.

У поліції запевнили, що не допустять розгортання конфлікту.

Натомість, сьогодні, 20 квітня, конфлікт спалахнув з новою силою, під час протистояння з "тітушками" постраждали дві жінки з числа протестувальників. Одну жінку було госпіталізовано до лікарні каретою швидкої допомоги.

Представникам забудовника вдалося завезти будівельний кран на місце скандальної забудови.

За даними очевидців, поліцейські не реагували на бійки, а також допомагали "тітушкам" встановлювати зруйнований пікетувальниками будівельний паркан.

Через деякий час "тітушки" втекли з місця конфлікту у двір магазину "Сільпо", за 500 метрів від озера Качине. Туди також прибули чотири автобуси правоохоронців. "Тітушки" зняли з себе чорну форму, одяглися у цивільний одяг і пішли у напрямку занедбаної території.

Нагадаємо, на розі вулиць Тепловозна і Здолбунівська компанія "Житлоінвестбуд-УКБ" планує звести багатоповерхівку. Ділянка була передана Київрадою 26 грудня 2014 року. Забудовник почав засипати піском водойму. За словами захисників ділянки, водойма - це озеро, а влада Києва і забудовник твердять з посиланням на Інститут генплану Києва про відсутність водойми на цій ділянці.