Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві, про це йшлося під час наради у Головному управлінні Національної поліції у місті Києві під головуванням Хатії Деканоідзе, до якої долучилися представники СБУ, УДО, ДСНС, Нацгвардії, органів прокуратури, Національної академії внутрішніх справ та міської влади.

Читайте такожРятувальники переходять на посилений режим роботи до завершення травневих свят

«Загалом на забезпечення публічної безпеки і порядку у місті буде задіяно понад 2,2 тис. правоохоронців, у тому числі й військовослужбовців Національної гвардії України. Будуть залучені також експерти-вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками», - повідомив начальник столичних поліцейський Андрій Крищенко.

Відео дня

Відповідно до інформації Київської міської державної адміністрації, у столиці 8 та 9 травня заплановано 11 заходів. Окрім того, із 8 по 11 травня відбудуться поминальні дні. Заходи заплановано та території 29-ти кладовищ Києва та на 2-х цвинтарях Київської області. На охорону правопорядку кладовищ буде задіяно майже 300 правоохоронців.

Відзначено, що правоохоронці у взаємодії зі Службою безпеки України аналізують оперативну інформацію щодо підготовки правопорушень.

«Зважаючи на ситуацію у державі, щоб запобігти провокаціям та терористичній загрозі, у місцях масового перебування громадян будуть встановлені фільтраційні кордони, а відтак перевірятимуться особисті речі осіб, які викликатимуть підозру. У зоні особливої уваги також будуть усі станції метрополітену та підземні переходи. Ми просимо з розумінням поставитися до посилених превентивних заходів, адже на кону – спокій і безпека всіх учасників заходів, - зазначив Крищенко.