фото: УНІАН

Про це мер української столиці Віталій Кличко заявив у Нью-Йорку після дискусії, яка відбулася в приміщенні ООН у рамках міжнародної конференції Fast-Track Cities: Ending The AIDS Epidemic.

Читайте такожКличко у Нью-Йорку взяв участь у міжнародній конференції Fast-Track Cities: Київ може отримати додаткові кошти на боротьбу зі СНІДом

"Головне для нас сьогодні - забезпечити лікуванням 90 відсотків ВІЛ-позитивних людей у столиці. Широке тестування та інформаційна кампанія щодо його необхідності допоможуть більшій кількості людей дізнатися про свій ВІЛ-статус та вчасно розпочати лікування. Великою проблемою для Києва та багатьох інших міст є те, що велика кількість людей не знають про свій ВІЛ-статус а серед тих, хто знають, не всі мають доступ до лікуванням. Тому ми разом з громадськими організаціями домовилися розробити детальний план щодо заходів для зупинення епідемії. І це реально, у нас є для цього ресурси, розуміння того, що потрібно робити в першу чергу. Та, безумовно, політична воля і відповідальність", - наголосив мер Києва.

Відео дня

Також після дискусії за участю мерів, представників донорських та неурядових організацій Кличко зустрівся з керівником департаменту інноваційних програм ЮНІСЕФ Сінтією МакКафрі.