мурал / Fikos Antonios

Про це повідомляє Еспресо.TV.

В рамках фестивалю Mural Social Club відомий грецький вуличний художник Фікос Антоніос прикрасив 16-поверховий будинок Києва найбільшою в світі візантійською фрескою.

Робота має назву "Earth and Sky" ("Земля і небо").

Відео дня

"Фігури, зображені на муралі, символізують небо і землю. Створена мною фреска стала головним арт-об'єктом в історії грецького мистецтва з давніх часів. Це, безумовно, найбільший візантійський мурал у світі. Він в три рази вище статуї Зевса в Олімпії, яка є одним з семи чудес світу", - наголошує митець.

Фікос народився в 1987 році в Афінах, де досі проживає. З дитинства художник малював усе, що бачив навколо себе – комікси, пейзажі, ікони та багато іншого. У 13 років він почав вивчати візантійський живопис під керівництвом Джорджа Кордіса, з яким пізніше протягом 5-ти років створював фрески в православних храмах, розвиваючи при цьому власний стиль живопису.

Читайте такожІспанський художник розмалював поїзд київського метро (фото, відео)

Маючи досвід графіті-художника та іконописця, Фікос працює над створенням фресок у громадських місцях. Цінність цих робіт є виключною, адже це вперше, коли візантійська монументальна техніка зустрічається з однією з форм сучасного мистецтва – стріт-артом.

Тематика розписів художника виходить з традиції православної і стародавньої грецької міфології.

мурал / Mural Social Club