Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Читайте такожУ центрі Києва сталося збройне пограбування банку

"Ми оголошуємо публічний конкурс на вакансії. Те, що ми зробили в Київській області, починаємо в Києві. Створено спеціальну комісію, до якої увійшли і представники мерії. Сьогодні ми спробуємо почати оголошення і формувати штат київської поліції, зокрема слідчих та дільничних. Оскільки якість нашої поліції - це якість тих, кого ми зможемо залучити. Ми постійно оновлюємо алгоритм наших тестів, це робота не проста, це робота не на один крок, ця робота триватиме кілька років", - сказав Аваков.

Відео дня

Він також додав, що МВС планує завершити переатестацію особового складу до кінця літа. Єдиною проблемною областю є Львівська, де більшість особового складу не проходить атестацію, а втрата серед керівного персоналу становить 30%, сказав Аваков.

У свою чергу, глава Нацполіції України Хатія Деканоідзе зазначила, що в Києві досить відчутний некомплект поліції. Що стосується слідчих та дільничних, то передбачається набрати 90 дільничних і 130 слідчих.

Читайте такожМарушевська подала до суду два позови проти Насірова

"У нас великий недобір по рядовому складу, ми будемо добирати людей, щоб створити резерв, отже Київ буде свого роду експериментальним з добору кадрів... Ті люди, які в силу тих чи інших причин пішли за власним бажанням з МВС, матимуть шанс пройти тестування, і як нові працівники працювати в наших лавах", - сказала Деканоідзе.

Також вона зазначила, що загалом в Україні вже переатестовано близько 30 тисяч осіб, водночас близько 4 тисяч атестацію не пройшли.

Крім того, міністр внутрішніх справ повідомив, що МВС  пропонує "для дільничних мінімальну зарплату 6 тисяч гривень, мінімальна зарплата для слідчих буде 10 тисяч гривень".

За словами Авакова, лише система внутрішніх справ по країні відчуває некомплект 1140 дільничних і 1300 слідчих. Необхідна для заповнення анкета розміщена на сайті Національної поліції.