УНИАН

"Тут зібралися провідні іноземні та українські економісти, державні діячі, представники українського та міжнародного бізнесу, міжнародних фінансових організацій та фондів. Саме тому учаcть у Форумі – це нагода і можливість провести плідну дискусію щодо можливостей та перспективності інвестування в Київ та про ефективний і успішний розвиток нашого міста", - зазначив Віталій Кличко.

Читайте такожПатрульні поліцейські Києва пройдуть безкоштовний курс навчання англійської мови

Мер підкреслив, що незважаючи на загальну складну політичну ситуацію в країні, у Києві вдалося стабілізувати економічну і фінансову ситуацію. "Київ - це привабливе місто. Місто, в яке потрібно інвестувати. 2 роки тому ми отримали Київ з боргом у 24 млрд грн. Незважаючи на складу ситуацію, ми зменшили наш зовнішній і внутрішній борг до 13,5 млрд грн. Це позитивний сигнал, це означає, що економіка нашого міста оздоровлюється", - наголосив Віталій Кличко. 

Відео дня

Він також відзначив, що надходження до бюджету столиці в 2015 році збільшилися на 30%. "А за підсумками трьох кварталів цього року надходження до бюджету становили на 4 млрд більше, ніж передбачалося. Очікуємо, що за підсумками року перевищення запланованих надходжень до бюджету складатиме більше 5 млрд грн", - зазначив Віталій Кличко. 

Мер наголосив, що Київ - це надійний партнер і столична влада робитиме все, щоби кожному інвестору було легко і комфортно вести бізнес в українській столиці. "Кожен інвестор повинен знати, що його інвестиції захищені. І я говорив і повторю, що готовий бути "бодігардом" для кожного іноземного інвестора, який вкладатиме гроші в Київ, допомагатиме розвивати інфраструктуру, який буде створювати робочі місця і платити податки", - наголосив Віталій Кличко. 

Київський міський голова також відзначив, що за підтримки уряду Великої Британії було розроблено нову редакцію Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року."Основною стратегічною метою довгострокового розвитку Києва є підвищення якості життя і комфорту мешканців столиці. Зрозуміло, що це потребує розвитку економічної бази, що неможливо без створення сприятливих умов для бізнесу та інвесторів. Власне створенню таких умов і приділена значна увага у новій редакції Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року", - відзначив мер столиці.

Він зауважив, що у багатьох розділах Стратегії містяться ініціативи, які будуть цікавими для інвесторів. Це, зокрема, потенційні проекти в сферах житлово-комунального господарства, енергоефективності, транспорту, культури.  

Читайте такожУ Києві на мосту Патона сталося лобове зіткнення автомобілів (відео)

Мер також відзначив,  що до розробки нової редакції Стратегії залучили близько 200 експертів, аналітиків, науковців, депутатів Київради, державних діячів, бізнесменів, активістів та громади міста в цілому. "Сьогодні Київ відкритий для підприємців та інвесторів! Ми запрошуємо усіх до співпраці та гарантуємо всебічну підтримку тим, хто долучиться до розвитку нашого міста, до запровадження інновацій, створення нових робочих місць", - наголосив Віталій Кличко.

Інвестиційний форум міста Києва – це міжнародний захід економічного характеру, мета якого - продемонструвати прозорість роботи міської влади і представити економічний та інвестиційний потенціал української столиці.  І головне – залучити інвестиції для розвитку міста.

Програмою Форуму передбачено проведення панельних дискусій щодо інвестування і розвитку Києва та презентації проектів у сферах інфраструктури, енергозбереження, ІТ-технологій, соціальної сфери, промисловості і нерухомості.

Також під час Форуму представники українського бізнесу матимуть змогу представити свої проекти та провести переговори з потенційними іноземними інвесторами щодо спільної діяльності.

На Форумі присутні близько 400 учасників, зокрема понад 20 послів іноземних держав