Віталій Кличко

Таке доручення під час розширеного засідання колегії КМДА дав мер Києва Віталій Кличко.

Він наголосив, що головне завдання для столичної влади – забезпечити умови для швидкого розвитку міста та оперативно реагувати і системно вирішувати питання життєдіяльності столиці, передає прес-служба КМДА.

Читайте такожКличко забув вказати у декларації про нерухомість в США та Німеччині

Відео дня

«Ми запровадили відкритий бюджет. І це дозволило нам минулого року збільшити надходження до столичного бюджету на 30% завдяки прозорості фінансових процесів. Попри такі надходження, практика показала, що не всі ефективно використовують своє право розпоряджатися коштами, визначати пріоритетні проекти, які потребують втілення на місцях», – підкреслив мер.

Він наголосив, що обсяг капітальних видатків на об’єктах капітального ремонту та будівництва за рахунок бюджету Києва та держбюджету (без оплати заборгованості) становив понад 7 млрд грн. При цьому, за словами Віталія Кличка, освоєно було лише 82% – 5,8 млрд грн, а профінансовано – 86,5% – 6,1 млрд грн.

Київський міський голова наголосив, що порівняно з 2015 роком і обсяг освоєних капітальних видатків і їх фінансування збільшилися більше ніж у 2 рази.

«Однак цього недостатньо», – зауважив він.

Віталій Кличко додав, що високий рівень освоєння видатків продемонстрували Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища, Департамент будівництва та житлового забезпечення, Департамент охорони здоров’я – понад 90% і Департамент транспортної інфраструктури – понад 80%. Аналогічно високі показники у Служби у справах дітей та сім’ї, департаментів культури, соцполітики, інформаційно-комунікаційних технологій.

Водночас, за словами Віталія Кличка, неприпустимим є низький показник освоєння у Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та «Київбудреконструкції».

«Тож вимагаю надати обґрунтовані пояснення щодо причин такої роботи! І я вимагаю цього року активізуватися та професійно й ефективно освоювати видатки капітального будівництва та ремонту. Щоб цю ефективність бачили кияни», – підкреслив мер Києва.