REUTERS

Печерський районний суд Києва заарештував на 60 діб першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора Андрєєва та його спільника, затриманих напередодні за підозрою у розкраданні комунального майна та привласненні коштів на загальну суму 29 млн грн.

Читайте такожСуд заарештував Насірова на 60 днів з можливістю внесення застави

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, суд сьогодні розглянув клопотання прокуратури Києва щодо обрання запобіжного заходу двом затриманим.

Відео дня

«Суд задовольнив клопотання прокурора та застосував до обох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. При цьому суд визначив у якості альтернативи розмір застави у сумі 2 млн грн для посадовця РДА, та 480 тис. грн - для його спільника», - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що в зв'язку з тим, що прокурор у судовому засіданні наполягав на заставі у розмірі 29 млн грн для кожного, що відповідає сумі заподіяних зловмисниками збитків, наразі вказані рішення суду вивчаються на предмет можливого оскарження в цій частині.

Як повідомляв УНІАН, 24 березня повідомлено про підозру в розкраданні майна та привласненні коштів першому заступнику голови Шевченківської РДА.

Читайте такожУ Харківській області двоє бухгалтерів привласнили понад 600 тисяч гривень, призначених для педагогів

За даними прокуратури, під час досудового розслідування «встановлена причетність заступника голови РДА до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району на суму понад 27 млн грн».

У відомстві констатували, що механізм заволодіння вказаним майном полягав у вчиненні підроблення правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства та відчужувалось іншим власникам. За такою схемою з комунальної власності незаконно вибули 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири) у Шевченківському районі.