Центр облаштовано необхідним обладнанням / фото kievcity.gov.ua

У новому Центрі соціальних служб кияни зможуть зручно і швидко отримати близько 100 соціальних послуг. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час відкриття Центру соціальних служб у Святошинському районі Києва, як повідомляється на сайті КМДА.

«Хочу привітати мешканців Святошинського району з відкриттям першого у столиці і одного з найкращих в Україні Центрів соціальних служб, – сказав мер. – У вашому районі вже є найкращий Центр надання адміністративних послуг. І сьогодні я радий відкрити прозорий офіс для надання соціальних послуг, щоби кожен киянин швидко і комфортно отримував необхідні соцпослуги і вирішував усі свої питання без черг і в одному місці. Адже у новому Центрі можна отримати близько 100 соціальних послуг», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що сьогодні питання соціальної підтримки (призначення пенсій та надання різних видів соціальної допомоги,  соціальних послуг) і забезпечення робочим місцем повинне вирішуватись в максимально стислі терміни. І столична влада робить все для того, щоби людина, звертаючись до такого офісу, отримала всю необхідну їй інформацію, прозору систему нарахувань, щоб це відбувалося вчасно та оперативно.

Відео дня

Перевагою  надання послуг у такому форматі є те, що в одному приміщенні, який  працюватиме у форматі «прозорий офіс», можна отримати базовий пакет послуг соціального характеру за різними напрямами. Це і оформлення субсидій, соціальних виплат, пенсій, сприяння у підборі роботи, нарахування допомоги із безробіття, надання інформаційних послуг щодо соціальних послуг пенсіонерам, особам із інвалідністю, сім’ям із дітьми, молоді.

Читайте такожКличко анонсував приїзд до Києва фахівців зі Світового банку, які оцінять перспективні інфраструктурні проекти

Сьогодні у Києві всі служби соціального спрямування  розташовані за різними адресами. Причиною такої розпорошеності соціальних служб у більшості випадків є відсутність вільних пристосованих приміщень. Створення центру надало можливість зібрати в одній будівлі  всі соціальні служби, зокрема: управління праці та соціального захисту, управління Пенсійного фонду України, центр зайнятості.

Центр облаштовано необхідним обладнанням. Тут також є дитяча ігрова зона, кімната матері і дитини. Діє електронна черга.

У центрі забезпечені максимальні умови для надання послуг особам із інвалідністю, зокрема: відповідність приміщень та їхніх елементів (пандусів, санвузлів) будівельним вимогам щодо відвідування їх людьми з інвалідністю; встановлення візуальних знаків, звукового оповіщення електронної черги; розміщення інформаційних матеріалів знаків зі шрифтом Брайля; прийом громадян із вадами слуху сертифікованими фахівцями, у тому числі спеціалістом, який володіє мовою жестів; є соціальний транспорт для перевезення осіб із інвалідністю.

Мер зауважив, що це перший Центр соціальних служб  у Києві та столична влада планує відкривати такі прозорі офіси, де кияни зможуть отримати необхідні соціальні послуги, і в інших районах.

«На жаль, тут не присутній прем’єр Володимир Гройсман. Ми відкривали разом такі центри у Вінниці й Харкові. І, на мою думку, центр у Києві – найкращий в Україні за спектром надання послуг, за обладнанням, за сервісом. І це тільки початок. Будемо відкривати наступні центри. Впевнений, що в кожному районі столиці має бути соціальний центр такого рівня», – підкреслив Віталій Кличко.

У свою чергу міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що у новому центрі реалізовані всі основні світові стандарти обслуговування людей.

«Це система «фронт» і «бек» офіс, система електронного управління чергою, доступність для людей із обмеженими можливостями, – зазначив міністр. – Ми пишаємося тим, що зробив Київ. Цей центр соціальних послуг дійсно є найкращим в Україні. Київ як столиця знову задає тон в організації системи обслуговування. І я дуже хочу, щоби цей стандарт переймали інші міста», – відзначив Андрій Рева.