Активісти розгромили недобудовану заправку на Ревуцького / фото УНІАН

Апеляційний суд Києва ухвалив заарештувати земельну ділянку на вулиці Ревуцького, 8, на якій будується АЗС і проти будівництва якої протестують місцеві жителі. Про це УНІАН повідомили в прес-службі суду.

Читайте такожКличко про побоїще через будівництво АЗС на Позняках: правоохоронці мають негайно розібратися

«Апеляційна скарга прокуратури частково задоволена: накладено арешт на земельну ділянку в частині проведення будь-яких дій, пов'язаних з будівництвом АЗС», - зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 жовтня на вулиці Ревуцького в Києві громадські активісти і місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти будівництва АЗС. Під час акції сталися зіткнення, в ході яких мітингувальники частково зруйнували АЗС.

Як встановили правоохоронці, АЗС на вулиці Ревуцького будують незаконно. Після того, як в серпні активісти провели акцію проти будівництва, прокуратура заборонила вести будівництво. Однак, забудовник відновив його у вересні.

У ході вчорашніх протистоянь на вул. Ревуцького постраждали 7 правоохоронців, а також депутат Київради і активіст.

За словами начальника Дарницького управління поліції Сергія Чернишова, на місці конфлікту правоохоронці виявили вчора близько 200 осіб, деякі з них були в масках на обличчях і висловлювалися проти забудови автозаправки. На вимоги співробітників поліції припинити несанкціоновану акцію, невідомі почали трощити будівельний паркан, псувати майно на будівельному майданчику і кидати димові шашки.