фото kievcity.gov.ua

Міська адміністрація продовжує встановлювати камери відеоспостереження, завдяки яким вдалося повернути викрадену ввечорі 20 жовтня на Оболоні маленьку дівчинку. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook столичний міський голова Віталій Кличко.

«Я дякую працівникам Національної поліції, завдяки професійним діям яких вдалося менше, ніж за добу, знайти і затримати осіб, що вкрали вчора у Києві в дитсадку півторамісячну дівчинку. Такий оперативний і ефективний результат ще раз доводить правильність наших дій щодо втілення в нашому місті програми “Безпечна столиця”», – переконаний мер Києва.

Віталій Кличко розповів, що наразі вже майже 5 тисяч камер відеоспостереження з функцією розпізнавання обличчя встановлені в закладах та публічних місцях Києва.

Відео дня

«Вся інформація стікається і обробляється в міському дата-центрі. І правоохоронні органи використовують її. Ми продовжимо встановлювати відеокамери – найближчим часом з‘явиться ще майже 3 тисячі нових камер, які працюватимуть на безпеку в столиці. Ще раз дякую поліції за оперативність і професіоналізм», – наголосив міський голова.

Читайте такожВикрадачці дитини у Києві оголосили про підозру

Нагадаємо, ввечері у п'ятницю 20 жовтня в Оболонському районі столиці в дошкільному навчальному закладі №606 викрали немовля. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу.

У суботу, 21 жовтня, поліція затримала підозрювану в викраденні дитини. Як заявив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, викрадачці 20 років, тепер їй загрожує до 12 років позбавлення волі.