Київ. 12 грудня. УНІАН. Київська влада через суд зобов’язує несумлінні будівельні компанії сплачувати пайові внески на розвиток інфораструктури міста.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміфністрації, Київський апеляційний господарський суд постановив стягнути з одного із забудовників 5 млн. 157 тис. грн. до бюджету столиці. Таку суму будівельна компанія зобов’язана сплатити місту у якості відшкодування простроченого боргу з пайових внесків у розвиток інфраструктури столиці.

«Київ захищає своє право на отримання пайових внесків, оскільки вони надають можливість реалізувати програми з будівництва соціального житла, квартир для постраждалих від афери «Еліта-центр», чорнобильців, вчителів та інших категорій громадян», – пояснив заступник голови КМДА Олександр ПУЗАНОВ.

Відео дня

Він повідомив, що зараз у судах знаходиться ще кілька справ з аналогічними вимогами до забудовників.

За інформацією Головного управління економіки та інвестицій КМДА, у попередні роки суми заборгованості зі сплати пайових зобов’язань значно перевищували сплачені внески. Зазвичай, забудовники намагалися оскаржити у суді угоду про участь у створені соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста через кілька місяців після її укладання. Як результат, надходження пайових внесків до міського бюджету у 2010 році скоротилися майже у 36 разів, порівняно з 2007 роком – із 1 млрд. 7 млн. грн. до 28 млн. грн. О.ПОПОВ у перші дні роботи на посаді голови Київської міської державної адміністрації доручив припинити подібну практику.