Київ. 15 грудня. УНІАН. Прокуратурою Печерського району міста Києва 13 грудна порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб ТОВ “Дніпроплаза” під час проведення ремонтних робіт у нежитловому будинку на вул. Панаса Мирного, 24 (ст. 367 ч.1 Кримінального кодексу України).

Про це УНІАН сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

У відомстві нагадали, що 2 грудня на зазначеному об`єкті проводилися роботи з демонтажу аварійних конструкцій будівлі, під час яких на працівника впала стіна. З численними травмами потерпілого було доставлено до лікарні, де він досі перебуває. Більше того, чоловік працював на об`єкті без оформлення належним чином трудових відносин.

Відео дня

У ході розслідування встановлено, що будівельно-монтажні роботи ТОВ “Дніпроплаза” проводило з грубими порушеннями вимог Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, а саме без отримання дозвільних документів на початок робіт, за повної відсутності на об`єкті інженерно-технічних працівників, із залученням найманих робітників, з якими не було укладено трудових угод, та без проведення з ними інструктажів з охорони праці.