Київ. 21 грудня. УНІАН. У листопаді 2011 р. кількість сімей, які отримали субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, склала понад 40,9 тис. Це на 900 сімей більше, ніж у листопаді 2010 року.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на Головне управління праці та соціального захисту населення.

В управлінні нагадують, що згідно з відповідною постановою уряду «Про посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг»,  обов’язкова плата за житлово-комунальні послуги зменшена для працюючих громадян – з 20% на 15%, а для непрацюючих пенсіонерів, які зареєстровані та проживають самі, – з 15% на 10%. Також  зменшено кількість документів, які необхідно надавати для призначення субсидії.

Відео дня

Отримати субсидії мають право громадяни, 15% або 10% середньомісячного сукупного доходу яких не перевищує розмір плати за житлово-комунальні послуги. Для призначення субсидії громадяни повинні подати до районного управління праці та соціального захисту населення або філії районного управління праці заяву, декларацію про доходи і

майновий стан, а також довідки про доходи. Кияни, які за станом здоров’я або з інших поважних причин не можуть особисто звернутися до органів соціального захисту, можуть отримати допомогу в оформленні документів на призначення житлової субсидії вдома.